Kvadratni kanali za nape – koljeno 90°.Također kvadratni kanali za nape – LINEARNI.

Svi kanali su izvedeni od INOX čeličnog lima te modularno povezuju izvor topline i OUTSIDE ispuh.

Svaki ventilacijski sustav ima svoju početnu točku i onu zaključnu.Dakle kroz taj sustav prolazi ODREĐENA KOLIČINA ZRAKA kroz vremensku jedinicu 1h.

U gornjoj rečenici je sudržana JASNA formula za uspješno funkcioniranje ventilacijskog sustava.Treba stalno držati u vidu da se ovdje radi o VRUĆEM ZRAKU koji prirodno teži “penjanju”.

Dakle tom zraku treba pomoći da najkraćim i najbržim putom “izađe” iz naše kuhinje. NAJKRAĆI i najbrži put vodi kroz predmet ove teme – a to su okrugli ili kvadratni kanli za nape.

Pri određivanju modularne konfiguracije trase kanala treba paziti na nekoliko bitnih detalja :

mi iz MASTERcateringGASTRA izbjegavamo pretjerano “kanaliziranje” koljenima jer ona znaju “uštopavati”     protočnost.

također pazimo na dijagonalu PRIRODNOG PROVJETRAVANJA prostora kuhinje,

izvedbu ventilacijskog sustava ponekad determiniraju ljudi koji bi taj sustav trebali tek i samo – montirati.I njih treba pravilno dimenzionirati.

Kvadratni kanali za nape MATERIJAL IZVEDBE

Bilo okrugli bilo KVADRATNI kanali za profesionalne nape izrađuju se najčešće od INOX čeličnog lima ali također i od pocinčanog i aluminijskog.

Razlika je u cijeni i u vijeku trajanja.DEFINITIVNO POCINČANI LIM NE PREPORUČAMO u gastro instalacijama. Moglo bi doći do nakupina nečistoća na IPAK poroznu površinu pocinčanog lima.

KOLOKACIJA kanala za nape
  • GASTRO instalacije – posebno plinske i električne – posebno one gdje ima ČAĐE !!!
  • PRANJE posuđa i ostale zone pranja

Instalacije gdje ima čađe treba dodatno tretirati strojem koji apsorbira ČAĐU – jer je ovaj moment bitan u protupožarnom sustavu.

Nape sa posebnim filterima i ODSTRANJIVAČ ČAĐE bitne karike u sustavu pravilne ventilacije i sustavu PROTUPOŽARNIH mjera.

Kako odabrati napu za određenu kuhinju nije težak posao – treba pregledati prostor kuhinje ili praonice  i dobivene rezultate uporediti sa tehničkim značajkama sustava.

MASTERcateringGASTRO se oslanja na iskustvo POZNATIH dobavljača i konstruktora ventilacijskih sustava.

https://mastercatering.hr/wp-content/uploads/2018/12/Kanali-za-nape-MASTERcateringGASTRO

 

WhatsApp WhatsApp