Select Page

Strojevi za TEMPERIRANJE čokolade

Prikazuje se svih 3 rezultata

Strojevi za TEMPERIRANJE čokolade – mali strojevi za veliki profit i potpununo zadovoljstvo.Iskažite svoju kreativnost.

Od čega se proizvodi čokolada?
Kakao masa (možete je naći i kao kakao zrna ili kakao liker ili kakao pasta)

Kakao maslac

Šećer

Lecitin. Ima svojstva emulgiranja i sposoban je držati dvije tvari, poput masti i vode, koje se normalno ne mogu miješati.

Lecitin se dobiva uglavnom iz mahunarki, poput soje, pa je dobro osigurati da je organski i bez GMO-a.

Moguće arome prema želji,naranča,limun,mango,jagoda….

Kakao maslac je mješavina triglicerida koji su sastavljeni od tri molekule masnih kiselina i jedne od glicerina.

Ovisno o obliku molekula kakao maslaca (koji se nazivaju kristal) i načinu kako su oni raspoređeni u prostoru zajedno s ostalim elementima, različite su i teksture, a samim tim i različiti ukusi.

Točan sastav ove masne smjese ovisi o mjestu podrijetla kakaa i načinu uzgoja.

Zašto temperirati?
Kakao maslac može uzeti 6 različitih vrsta kristala s različitim karakteristikama i talištem.

To se svojstvo naziva polimorfizam.
Kaljenje znači napraviti kakao maslac s optimalnim kristalnim sastavom.

Ovaj proces možete raditi i ovako i onako ali OPTIMALNI rezultati dolaze uporabom temperirke, strojevi za izradu pralina jedino su pravo rješenje.