Strojevi za TEMPERIRANJE čokolade
Prikazuje se svih 2 rezultata
-
MINI stroj za temperiranje čokolade Mod MINITEMPER
9.290,00 kn (+PDV) -
Akcija!
Stroj za temperiranje čokolade T240
74.890,00 kn49.890,00 kn (+PDV)
Strojevi za TEMPERIRANJE čokolade – mali strojevi za veliki profit i potpununo zadovoljstvo.Iskažite svoju kreativnost.
Od čega se proizvodi čokolada?
Kakao masa (možete je naći i kao kakao zrna ili kakao liker ili kakao pasta)
Kakao maslac
Šećer
Lecitin. Ima svojstva emulgiranja i sposoban je držati dvije tvari, poput masti i vode, koje se normalno ne mogu miješati.
Lecitin se dobiva uglavnom iz mahunarki, poput soje, pa je dobro osigurati da je organski i bez GMO-a.
Moguće arome prema želji,naranča,limun,mango,jagoda….
Kakao maslac je mješavina triglicerida koji su sastavljeni od tri molekule masnih kiselina i jedne od glicerina.
Ovisno o obliku molekula kakao maslaca (koji se nazivaju kristal) i načinu kako su oni raspoređeni u prostoru zajedno s ostalim elementima, različite su i teksture, a samim tim i različiti ukusi.
Točan sastav ove masne smjese ovisi o mjestu podrijetla kakaa i načinu uzgoja.
Zašto temperirati?
Kakao maslac može uzeti 6 različitih vrsta kristala s različitim karakteristikama i talištem.
To se svojstvo naziva polimorfizam.
Kaljenje znači napraviti kakao maslac s optimalnim kristalnim sastavom.
Ovaj proces možete raditi i ovako i onako ali OPTIMALNI rezultati dolaze uporabom temperirke, strojevi za izradu pralina jedino su pravo rješenje.