Ugostiteljska oprema - ICECREAM
-
Držači za sladoledne ŽLIČICE
-
Držači za sladoledni KORNET
-
Pekači za Vafl Tart Pancake
-
Stroj za izradu SOFT ICE sladoleda
-
Strojevi i pribor za izradu šlaga
-
Sladoledarske potrepštine MASTER
-
Slush strojevi - GRANITE
-
Sladoledne vitrine MasterGELSHOW
-
Sladoledne vitrine ISA
-
Stroj za izradu sladoleda
-
Stroj za PASTERIZACIJU baze
-
Banjice za sladoled
-
Grabilica za sladoled STOCKEL
-
Posude za pranje žlice - grabilice
-
Hladnjak/LEDENICA za pričuvu sladoleda
Ugostiteljska oprema – ICECREAM sladoledarstvo uređaji za proizvodnju vrhunskog sladoleda i semifredo slastica.
UVOD
Prvo pitanje koje se postavlja budućem proizvođaču sladoleda, nakon pažljivog izbora lokacije lokala i vrste ponude, svakako je povezano s opremom koju treba nabaviti.
Koliko prostora posvećuješ laboratoriju?
Koji i koliko strojeva kupiti?
Trebamo li misliti i na rashladni toranj? – tj kombinirani stroj.
Vertikalni ili horizontalni STROJ ZA PROIZVODNJU?
Ovaj članak Vam se nudi kao sintetizirani vodič što bi sve trebali imati da bi se uspješno bavili sladoledom.
Temeljni mehanizam za pripremu sladoleda je pasterizator i STROJ ZA PROIZVODNJU SLADOLEDA.
Ugostiteljska oprema – ICECREAM sladoledarstvo savjetujemo slijedom.
ŠTO SVE TREBATE ?
Na tržištu postoje KONBINIRANI STROJEVI koji sadrže mali pasterizator i nastavno UGRAĐENI STROJ ZA PROIZVODNJU sladoleda.
Ova kombinacija ima znatne prednosti – ovaj TORANJ je pogodan za one koji žele uštedjeti na početnim troškovima ili onima koji trebaju uštedjeti prostor u laboratoriju – jer imaju na raspolaganju limitirani prostor.Što je važni znati ???
Pasterizirana smjesa se mora ostaviti dozrijevati na temperaturi od 4 °-6 ° C, u optimalnom vremenu od 8-12 sati.
Taj se postupak može izvesti istim pasterizatorom, ali kako bi se izbjeglo njegovo BLOKIRANJE tako dugo – poželjno je da smjesa sazrije u posebnim strojevima tzv.MATURIZATORIMA.
Ovakvim postupanjem oslobađamo PASTERIZATOR i on može započeti novi ciklus pasterizacije.
Nakon odležavanja i dozrijevanja smjese – postupak proizvodnje vodi u STROJ ZA PROIZVODNJU sladoleda.
Nakon proizvedenog sladoleda put ide prema TEMPERATURNOM ŠOKERU.
U ovom uređaju se sladoledna masa stabilizira u svojem volumenu i takav proizvod može ili u vitrinu ili HLADNJAK ZA PRIČUVU.
DODATNI RASHLAD
U sladolednom labosu bi trebalo imati još dva hladnjaka osim ovog za pričuvu.
Trebao bi biti hladnjak TN ( -2+8°C ) u kojem bi se držali mlijeko,tekući šlag,voće koje ide u kupove,maslac,jaja itd.
Dok bi se u onom drugom hladnjaku ZAMRZIVAČU tip BT ( -18 -22°C ) držale smrznuti gelovi i smrznuto voće.
Nakon svega potreban je i jedan uronski mikser,slastičarska stolna vaga,špatule, šlagomat itd.itd.
Nakon što ste kupili SLADOLEDNU VITRINU i opremili Vaš labos svim potrebnim uređajima razmislite o dodatnim uređajima.
Dodatna oprema, ovisno o vrsti slastičarnice i vrsti gostiju mogu biti strojevi i vitrine.
Vertikalna vitrina za sladoledne kolače i zamrznute deserte, mikser za milkshakes i smoothies,…..
DA POJEDNOSTAVIMO STVARI….nazovite MASTERcateringGASTRO