Select Page

Salamoreznice za nareske - VERTIKALNE

Prikazuje se svih 3 rezultata

Salamoreznice za nareske – VERTIKALNE su one koje imaju klizni tanjur u vodoravnom a ne u nakošenom položaju.

Kako biste napravili pravi izbor, morate prije svega razmotriti svoje potrebe kako biste pronašli uređaj koji ih zadovoljava.
Funkcija salamoreznice je napraviti čist rez bez napora. Što se oštrica brže okreće, to bolje. Ali postoje i drugi kriteriji koje treba uzeti u obzir, pogledajmo ih zajedno.

1. Oštrica

Najčešći modeli se kreću od promjera od 170 mm za najmanje do 370 mm za najveće. Veličina oštrice određuje veličinu mogućeg reza.
Model promjera 195 mm bit će savršen za salame, četvrtine šunke, slaninu itd. Naprotiv, model promjera 300 mm ili više omogućit će vam rezanje šunke i drugih većih suhomesnatih proizvoda.
Ironično, što je oštrica veća, to se više smanjuje brzina rotacije. Snaga rezača će kompenzirati ovaj “kvar”.

2. Korištenje

Ako želite koristiti svoj električni rezač za rezanje različitih namirnica, uzmite u obzir mogućnosti vašeg uređaja. Naši profesionalni ili polu-profesionalni modeli mogu jednostavno montirati posebne oštrice kao što su:
– nazubljena oštrica za kruh,
– nazubljena oštrica za smrznutu ribu,
– neljepljiva teflonska oštrica za sireve i suhomesnate proizvode.
Uz različite pogodnosti, bitan aspekt je mogućnost reguliranja debljine reza.

3. Pozicioniranje

Neki modeli mogu biti prilično veliki. Stoga prije kupnje provjerite veličinu rezača. Trebat će vam prostor za postavljanje i korištenje. Za sigurnu upotrebu, uređaj mora biti postavljen na stabilnu i dovoljno veliku potporu.

4. Održavanje

Električni modeli dizajnirani su za brzo i potpuno održavanje. Neki modeli, poput ovih u našoj ponudi, ne zahtijevaju rastavljanje oštrice radi čišćenja. Jednostavno otključajte maticu poklopca oštrice.
Također možete rastaviti neke dijelove stroja, ali ne zaboravite nositi rukavice otporne na posjekotine kako biste radili potpuno sigurno.