Select Page

Ugostiteljska oprema - TERMIKA

Ugostiteljska oprema – TERMIKA,MASTERcateringGASTRO.
Profesionalna oprema za kuhanje MASTERcateringGASTRO
Ugostiteljska oprema – TERMIKA je skup svih uređaja koji hranu tretiraju toplinom.
Predstavlja jednu od glavnih komponenti profesionalne ugostiteljske opreme.

Dakle kuhanje,friganje,roštiljanje – bilo da je u pitanju meso,riba,tjesto,povrće slastice.

Dakle svi uređaji ili aparati koji hranu obrađuju TERMIČKI jesu sastvnicom ovog poglavlja.

Kuhanje ili termička obrada  može se vršiti kondukcijski,konvekcijski,indukcijki dok energenti mogu biti plin ili struja,napose vodena para.

Sve rečene metode mogu se uvijek koristiti POJEDINAČNO ali postoje situacije kada se ove metode i izvori koriste sinergijski.

Termička oprema u profi kuhinji je centralni dio priče koja se mora posložiti po H.A.C.C.P. smislu dvojako !

  • UNUTAR SEBE i
  • U ODNOSU  na druge procesne linije u kuhinji

Logika H.A.C.C.P. a očituje se u poštivanju redosljeda u prijemu,pripremi i samom kuhanju namirnica

Ovi procesi imaju svoj ULAZ i svoj IZLAZ,a između ove dvije točke nalazi se detaljna organizacija procesa rada i kordinacija istih u higijensko tehnološkom redosljedu.

Ugostiteljska oprema – TERMIKA prostor za profesionalce !

Tvrtka MCG (MasterCateringGastro) koristi certificirane poznavatelje ove domene te nam se obratite s povjerenjem.