Select Page

Stroj za izradu sladoleda

Prikazuje se svih 5 rezultata

Stroj za izradu sladoleda – izrađen od robusnog čelika INOX 18/10 jamči sigurnu i izdašnu proizvodnju vrhunskog sladoleda.

Stroj za izradu sladoleda, što je to i za što služi.
Dakle govorimo o stroju za izradu sladoleda onog zanatsko-slastičarskog – koji se ne proizvodi industrijski.

Proizvodni proces ZANATSKOOG sladoleda osjetljiv je i mora se obavljati profesionalnim strojem. Taj stroj je dobra investicija, jer omogućava amortizaciju u kratkom vremenu.

Stroj za izradu sladoleda je nezamjenjiv stroj, zajedno s pasterizatorom.

Da biste razumjeli za što se koristi stroj, dobro je znati da mu ime dolazi od španjolske riječi “mantequilla”.

Ovaj se izraz koristi u kuhinji kako bi ukazao na proces prerade onih sastojaka koji čine kremastu i dobro izmiješanu smjesu.

Što radi mantecatore tj “mantequilla”.?

U kontinuiranom ciklusu ovaj stroj mješa smjesu i radikalno je rashlađuje do -15 °.

Tijekom ovog procesa u smjesu koja se mješa ulazi zrak i postupno “napuhuje” smjesu koja sve više postaje SLADOLED.

Zahvaljujući ovom naglom padu temperature,smjesa  će biti glatkija i homogenija,.