Select Page

Stroj za dehidriranje hrane

Prikazuje se svih 4 rezultata

Stroj za dehidriranje hrane – je korina sprava temeljem koje se otklanja voda i vlaga u komadima sirove hrane.

Konzerviranje hrane dehidracijom temelji se na činjenici da mikroorganizmi i enzimi trebaju vodu da bi bili aktivni.

Cilj ove metode je smanjiti sadržaj vlage do točke inhibicije aktivnosti kvarenja i patogenih mikroorganizama.

Dehidrirana, sušena hrana ili hrana s niskim sadržajem vlage (LMF) općenito ne sadrži više od 25% vlage i ima nisku AW vrijednost 0,00 i 0,60;

to su tradicionalne suhe namirnice, koje također uključuju liofilizirane proizvode.
Druga kategorija stabilne hrane – definirana kao hrana srednje vlažnosti (IMF) –

je ona koja sadrži 15 do 50% vlage i ima AW vrijednosti između 0,6 i 0,85.

Stroj za dehidriranje hrane je dakle neophodan da biste stabililizirali niske vrijednosti vlage tj. tekućini u hrani.