Opis
BETATEMPER stroj za temperiranje čokolade
BETATEMPER je stroj za temperiranje baziran na metodi sijanja ideala za temperiranje malih količina čokolade. Nakon što se čokolada otopi dodaju se dodatni čokoladni listići, sustav hlađenja ventilatorom omogućava postizanje temperature temperiranja. Betatemper je stoga idealno rješenje za one koji žele napraviti prve korake u svijetu temperiranja čokolade.
• Kapacitet spremnika: 2,5 Kg.
• Sustav hlađenja zrakom.
• Robusna konstrukcija od nehrđajućeg čelika.
• Kompaktne dimenzije.
BETATEMPER stroj za temperiranje čokolade – TEHNIČKI PODATCI :
Napon: 220 V
Snaga: 0,5 kW
Težina: 19 kg
Dimenzije: 40x41x35h cm
Kapacitet posude: 2,5 kg
Pogledaj OVDJE ostale uređaje za obradu i pripremu čokolade.
UVOD U PROGRAM – KAKO POSTATI PROIZVOĐAČ ČOKOLADE ?
Proizvodnja čokolade
Od kakao zrna do čokladne ploče.
Nakon što smo obrali biljku kakaa i obavili berbu,te nakon faze fermentacije i skladištenja zrna kakaa, nastavljamo razmatrati sljedeće faze proizvodnje čokolade.
Koji su koraci koji vode do stvaranja kakao praha ili pločica koje toliko volimo?
Što se događa nakon sušenja i skladištenja?
Budući da su mogući djelomično različiti procesi – na primjer, redoslijed nekih faza se možda promijenio – razmotrimo prilično klasičan scenarij.
Usput, napominjemo da studija o antioksidansima i čokoladi objavljena 2017. u Frontiers in Immunology ukazuje na potrebu pružanja dokaza o funkcionalnosti čokolade kod ljudi kako bi se identificirao ispravan tehnološki proces za preradu čokolade.
U studiji se navodi da je nužan korak sugerirati potrošačima “optimalne” doze čokolade,
odnosno količinu koja optimizira funkcionalni učinak uz izbjegavanje potencijalnih neželjenih nuspojava,
poput prekomjernog energetskog opterećenja.
O