Opis
MINITEMPER stroj za temperiranje čokolade
MINITEMPER je pravi stroj za kaljenje čokolade, čak i ako je malih dimenzija;
jedina razlika od uređaja za kaljenje većeg kapaciteta je sustav hlađenja koji je hladan zrak, a ne hladna voda.
Temperira čokoladu čak i u vrlo malim količinama, pomažući vam kod ostakljenja (glasature)gdje je potrošnja sirovine toliko mala da ne opravdava paljenje velikog stroja za kaljenje.
PREDNOSTI :
Ovaj mali gigant pogoduje brzoj promjeni različitih okusa i boja čokolade koji trenutno trebate za svoj proizvod.
To je jednostavan stroj i BRZO reagira na vaše potrebe obrade s velikom preciznošću i jednostavnošću
MINITEMPER stroj za temperiranje čokolade – TEHNIČKI PODATCI :
- Kapacitet lt.5, proizvodnost 3 Kg
- Proizvodnost : od 18 do 22 kg/h
- Napon 220/1/50 Hz.
- Snaga grijača i ukupne instalacije 0,30 Kw
- Težina stroja 20 kg
- Dimenzije stroja 420 x 400 x 400 mm
Pogledaj OVDJE ostale uređaje za obradu i pripremu čokolade.
UVOD U PROGRAM – KAKO POSTATI PROIZVOĐAČ ČOKOLADE ?
Proizvodnja čokolade
Od kakao zrna do čokladne ploče.
Nakon što smo obrali biljku kakaa i obavili berbu,te nakon faze fermentacije i skladištenja zrna kakaa, nastavljamo razmatrati sljedeće faze proizvodnje čokolade.
Koji su koraci koji vode do stvaranja kakao praha ili pločica koje toliko volimo?
Što se događa nakon sušenja i skladištenja?
Budući da su mogući djelomično različiti procesi – na primjer, redoslijed nekih faza se možda promijenio – razmotrimo prilično klasičan scenarij.
Usput, napominjemo da studija o antioksidansima i čokoladi objavljena 2017. u Frontiers in Immunology ukazuje na potrebu pružanja dokaza o funkcionalnosti čokolade kod ljudi kako bi se identificirao ispravan tehnološki proces za preradu čokolade.
U studiji se navodi da je nužan korak sugerirati potrošačima “optimalne” doze čokolade,
odnosno količinu koja optimizira funkcionalni učinak uz izbjegavanje potencijalnih neželjenih nuspojava,
poput prekomjernog energetskog opterećenja.