Select Page

TRAFILA oblik MAKARONI Ø8,5mm

75,00  (+PDV)

  • ROK ISPORUKE do 20 dana.
  • DOSTAVA DO KUPCA !!!

Opis

TRAFILA oblik MAKARONI Ø8,5mm

Crteži matrica su indikativni.
Broj rupa se mijenja ovisno o veličini stroja.
Trafile su postojane na temperaturu i vlagu.
Nakon pranja trafile treba obrisati i držati
na suhom mjestu.
Trafile se mogu prati u perilicama.
Periodički provjeriti jesu li začepljene.

Pogledaj OVDJE i ostale modele trafila, kao i OVDJE ostatak naše ponude strojeva za izradu svježe tjestenine.

Svježa tjestenina ima čitav svemir recepata, za koje mislim da se ne mogu točno nabrojati.TTRAFILA oblik tjestenine GRAMINJA – samo je jedan oblik tjestenine od “beskonačnih” formi…..
Ne možemo ih sve navesti, ali napravimo lijep popis koji sadrži one najvoljenije i najcjenjenije.
Svježa tjestenina su temeljno dvije vrste: bez jaja ili s jajetom.
Od ove dvije vrste dobiju se desetine i desetine recepata i vrlo su često nijanse između jednog i drugog recepta vrlo suptilne, Od zemlje do zemlje, od regije do regije.

Pogledaj OVDJE i ostale modele trafila, kao i OVDJE ostatak naše ponude strojeva za izradu svježe tjestenine.

DUGA PASTA su:

Scialatielli
Scialatielli su napuljski i prepoznati su jer su poput špageta ili lingvina, ali deblji i kraći.
Recept poziva na upotrebu svježih jaja i mlijeka: prepoznata su kao tradicionalni prehrambeni proizvod regije Kampanija, a prvi put su proizvedeni krajem 1970-ih.

Rezanci
Tagliatelle su jedan od najpopularnijih dugih oblika tjestenine: tipični su za sjevernu Italiju i Centar.
Navodno potječu iz petnaestog stoljeća.
Izrađuju se od mješavine jaja i brašna, valjaju se u tanki “plahtu”, a zatim se režu nakon valjanja.
Ovisno o širini, uzimaju različita imena, ali službena i deponirana bolognese tagliatella mora biti široka 7 mm kada je sirova.
Uz one s mesnim umakom, tipične su tagliatelle s tartufima.

Lisnato za lazanje
List za lazanje također je svježa tjestenina od jaja, ali sada postoje brojne verzije bez nje.
Tijesto se vrlo tanko razvalja, a zatim izreže na pravilne pravokutnike. Jednom spremni, listovi se osuše i suho koriste u receptu, ili se kuhaju nekoliko trenutaka, a zatim sloje s ostalim tipičnim sastojcima.
Postoji tisuću vrsta lazanja: bolonjeze sa zelenim, bijelim, napuljskim ili karnevalskim tijestom.

KRATKA PASTA su:

Orecchiette – Uškice
Orecchiette su tipični za jug, a podrijetlo seže od regija Puglie i Basilicate. Recept ne uključuje jaja, već samo vodu, sol i brašno od tvrde pšenice.
Kad se dobije tijesto, podijeli se na male dijelove i povuče na slastičarsku dasku SPIANATOIA kako bi se dobili diskovi s kupolastim središtem.
Ako se ne povuku na disk, nazivaju se i strascinati.

Cavatelli
Tipično za južnu Italiju općenito, ali porijeklom su iz Puglie, cavatelli se prave od krupice od tvrde pšenice, vode i ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
Prepoznati su po svom izduženom i izdubljenom obliku, smotani su tipo “sami u sebe”.
Mogu imati glatku ili rebrastu površinu, ovisno o radnoj površini na kojoj su modelirani.

Punjena tjestenina

Punjena tjestenina dolazi od svježe razvaljanog lisnatog tijesta, a recept često uključuje upotrebu jaja.