Select Page

TRAFILA oblik Capelli D’ANGELO

75,00 142,00  (+PDV)

• ROK ISPORUKE do 20 dana !!!
• DOSTAVA ORGANIZIRANA DO KUPCA !!!

SKU: N/A Kategorija:

Opis

TRAFILA oblik Capelli D’ANGELO

Crteži matrica su indikativni.
Broj rupa se mijenja ovisno o veličini stroja.
Trafile su postojane na temperaturu i vlagu.
Nakon pranja trafile treba obrisati i držati
na suhom mjestu.
Trafile se mogu prati u perilicama.
Periodički provjeriti jesu li začepljene.

CIJENE TRAFILA OVISE O STROJU U KOJEM SE TRAFILA UPOTREBLJAVA :

Cijenik GRUPA 1
Trafile za stroj
MPF 1,5N

Cijenik GRUPA 2
Trafile za strojeve
MPF 2,5 N
MPF 2,5 NC
MPF 4,0 N

Cijenik GRUPA 3
Trafile za stroj
MPF 4,0 N

Cijenik GRUPA 4
Trafile za strojeve
PF 25
PF 40

Pogledaj OVDJE i ostale modele trafila, kao i OVDJE ostatak naše ponude strojeva za izradu svježe tjestenine.

Svježa tjestenina ima čitav svemir recepata, za koje mislim da se ne mogu točno nabrojati.TRAFILA oblik Capelli D’ANGELO samo jedan oblik tjestenine o “beskonačnih” brojeva formi…..
Ne možemo ih sve navesti, ali napravimo lijep popis koji sadrži one najvoljenije i najcjenjenije.
Svježa tjestenina su temeljno dvije vrste: bez jaja ili s jajetom.
Od ove dvije vrste dobiju se desetine i desetine recepata i vrlo su često nijanse između jednog i drugog recepta vrlo suptilne, Od zemlje do zemlje, od regije do regije.

DUGA PASTA su:

Scialatielli
Scialatielli su napuljski i prepoznati su jer su poput špageta ili lingvina, ali deblji i kraći.
Recept poziva na upotrebu svježih jaja i mlijeka: prepoznata su kao tradicionalni prehrambeni proizvod regije Kampanija, a prvi put su proizvedeni krajem 1970-ih.

Rezanci
Tagliatelle su jedan od najpopularnijih dugih oblika tjestenine: tipični su za sjevernu Italiju i Centar.
Navodno potječu iz petnaestog stoljeća.
Izrađuju se od mješavine jaja i brašna, valjaju se u tanki “plahtu”, a zatim se režu nakon valjanja.
Ovisno o širini, uzimaju različita imena, ali službena i deponirana bolognese tagliatella mora biti široka 7 mm kada je sirova.
Uz one s mesnim umakom, tipične su tagliatelle s tartufima.

Lisnato za lazanje
List za lazanje također je svježa tjestenina od jaja, ali sada postoje brojne verzije bez nje.
Tijesto se vrlo tanko razvalja, a zatim izreže na pravilne pravokutnike. Jednom spremni, listovi se osuše i suho koriste u receptu, ili se kuhaju nekoliko trenutaka, a zatim sloje s ostalim tipičnim sastojcima.
Postoji tisuću vrsta lazanja: bolonjeze sa zelenim, bijelim, napuljskim ili karnevalskim tijestom.

KRATKA PASTA su:

Orecchiette – Uškice
Orecchiette su tipični za jug, a podrijetlo seže od regija Puglie i Basilicate. Recept ne uključuje jaja, već samo vodu, sol i brašno od tvrde pšenice.
Kad se dobije tijesto, podijeli se na male dijelove i povuče na slastičarsku dasku SPIANATOIA kako bi se dobili diskovi s kupolastim središtem.
Ako se ne povuku na disk, nazivaju se i strascinati.

Cavatelli
Tipično za južnu Italiju općenito, ali porijeklom su iz Puglie, cavatelli se prave od krupice od tvrde pšenice, vode i ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
Prepoznati su po svom izduženom i izdubljenom obliku, smotani su tipo “sami u sebe”.
Mogu imati glatku ili rebrastu površinu, ovisno o radnoj površini na kojoj su modelirani.

Punjena tjestenina

Punjena tjestenina dolazi od svježe razvaljanog lisnatog tijesta, a recept često uključuje upotrebu jaja.

Dodatne informacije

Izaberi cjenovnu grupu

GRUPA 1, GRUPA 2, GRUPA 3, GRUPA 4