Opis
Podizni roštilj PARRILLA Desk 1800mm – OPIS PROIZVODA :
Roštilj za višestruke razine roštiljanja radi upravljanja temperaturom za beskonačne kulinarske mogućnosti i tehnike.
Visoko zadržavanje topline i sigurnost za operatera ;
Sigurnosno izolirana, s vatrostalnom jamom i integriranim ventilacijskim sustavom.
UKLJUČENA DODATNA OPREMA
1 uklonjiva grill rešetka 800×350 mm – po zoni !
2 gril rešetke od nehrđajućeg čelika “V” – po zoni !
Prednja posuda za skupljanje ulja – po zoni !
Ladica za skupljanje pepela – po zoni !
Vatrogasne opeke za izolaciju
Starter za pripaljivanje ugljena
Žarač
Strugalica za roštilj
Lopatica za ugljen
Podizni roštilj PARRILLA Desk 1200mm – TEHNIČKI OPIS PROIZVODA :
Površina pečenja 3 x 500 x 620 mm
Vrijeme paljenja prosječno 30 min – po zoni !
Dnevna potrošnja drvenog ugljena* Drveni ugljen 16 – 20 kg – po zoni !
Temperatura pečenja 200 ºC do 250 ºC
Brzina ispuha 2.500 m3/h – po zoni !
Neto težina 250 kg
Dimenzije grila su 1880X970X1180mm
Ovaj tip roštilja se naziva i BASKIJSKI tip roštilja zbog specifikuma koji se sastoji u podiznoj i spuštajućoj gril rešetki.
Kako se ovaj tip najprije pojavio u Baskiji otud i ime BASK GRILL.
Ono što je najbitnije, a što se postiže promjenom visine gril rešetke – odnosno njezinoj udaljenosti od vatre , to je PRECIZNO kuhanje na prirodnim ugljenom.
Ugljen mora biti drveni – dugotrajno žareći – uslijed čega Vaše roštiljanje može trajati i dulji vremenski period.
Osim toga, može se koristiti kao izložbeni element za pripremu jela pred gostom.
Tako dolazimo do famoznog SHOW COOKINGA čemu se teži u opuštenim turističkim lokalima – gdje gost prije nego počne uživati u hrani – uživa gledajući što ga uskoro slijedi.