Opis
Podizni roštilj PARRILLA Desk 1200mm – OPIS PROIZVODA :
Roštilj za višestruke razine roštiljanja radi upravljanja temperaturom za beskonačne kulinarske mogućnosti i tehnike.
Visoko zadržavanje topline i sigurnost za operatera ;
Sigurnosno izolirana, s vatrostalnom jamom i integriranim ventilacijskim sustavom.
UKLJUČENA DODATNA OPREMA
1 uklonjiva grill rešetka 800×350 mm
2 gril rešetke od nehrđajućeg čelika “V”
Prednja posuda za skupljanje ulja
Ladica za skupljanje pepela
Vatrogasne opeke za izolaciju
Starter za pripaljivanje ugljena
Žarač
Strugalica za roštilj
Lopatica za ugljen
Podizni roštilj PARRILLA Desk 1200mm – TEHNIČKI OPIS PROIZVODA :
Površina pečenja 2 x 500 x 620 mm
Vrijeme paljenja prosječno 30 min
Dnevna potrošnja drvenog ugljena* Drveni ugljen 16 – 20 kg
Temperatura pečenja 200 ºC do 250 ºC
Brzina ispuha 2.500 m3/h – po zoni !
Neto težina 190 kg
Dimenzije grila su 1200x825x1000mm
Ovaj tip roštilja se naziva i BASKIJSKI tip roštilja zbog specifikuma koji se sastoji u podiznoj i spuštajućoj gril rešetki.
Kako se ovaj tip najprije pojavio u Baskiji otud i ime BASK GRILL.
Ono što je najbitnije, a što se postiže promjenom visine gril rešetke – odnosno njezinoj udaljenosti od vatre , to je PRECIZNO kuhanje na prirodnim ugljenom.
Ugljen mora biti drveni – dugotrajno žareći – uslijed čega Vaše roštiljanje može trajati i dulji vremenski period.
Osim toga, može se koristiti kao izložbeni element za pripremu jela pred gostom.
Tako dolazimo do famoznog SHOW COOKINGA čemu se teži u opuštenim turističkim lokalima – gdje gost prije nego počne uživati u hrani – uživa gledajući što ga uskoro slijedi.