Opis
Lopata za izrezani kebab – OPIS ARTIKLA :
Naziv i izvedba proizvoda
gyros/döner lopata
Jednostavna instalacija
Ručka koja se može skinuti
Kvalitetan INOX materijal – visokokvalitetni nehrđajući čelik
plastična drška
Proizvod dobro leži u ruci zbog kvalitetne ergo izvedbe
Naravno, proizvedeno u skladu s higijenskim i sigurnosnim smjernicama.
Artikl nosi oznaku CE u skladu s direktivom EU
Materijal je u skladu s europskim prehrambenim standardima
Lopata za izrezani kebab – TEHNIČKI OPIS ARTIKLA :
Dimenzije ŠxDxV: Š 270 x D 255 x V 115 mm
Pogledaj OVDJE ukupnu ponudu i po neku IDEJU.
Nešto više o temi !
U Osmanskom Carstvu, još u 17. stoljeću, gomile začinjenog narezanog mesa pekle su se na vodoravnoj roštiljeri
Vertikalna roštiljera predstavljena je tek sredinom 19. stoljeća – a Grad Bursa, u današnjoj Turskoj, često se smatra rodnim mjestom vertikalno roštilja prozvanog DONER KEBAB..
Prema predaji Yavuz İskenderoğlu i njegov djed İskender su još 1850 godine odlučili peći janjetinu u porodičnom restoranu okomito !!!
Bio je to neočekivani uspjeh, a nekoliko godina kasnije ovaj tip grilanja postao poznat kao doner kebab.
U današnja suvremena vremena i ovaj obrok je našao mjesto u FAST FOOD objektima pa je doživio znatne prilagodbe.
Doner kebabi su postali plinski i električni uređaji a tako je nastao i električni nož za doner kebab.Ovaj nož lijepo i ujednačeno reže mesne rezance koji se lako pakiraju za TO GO !!!
U pripremi i kuhanju doner kebaba vrlo je visoka mogućnost pojave BAKTERIJA u mesu – zato OPREZ !!!
U ovom poslu treba stalno primjenjivati norme HACCP – biti na oprezu s mesom jer isto se peče na otvorenom.
Problem nastaje tek ako se ispeklo puno mesa ali ga se nije prodalo. U Njemačkoj se primjenjuju vrlo rigorozna pravila.
Meso koje ste ispekli a niste ga prodali – MORATE BACITI !!! Zamrzavanje ovog mesa i podgrijavanje -sutradan- izričito je zabranjeno, dakle OPREZ !!!