Opis
KUHINJSKI NOŽ – Boning knife 16 cm – Japanski SAMURAJ nož
Materijal oštrice: Kovani inox 1.4116 legiran dušikom (tvrdoća do 59 hrc)
Duljina noža: 16 cm
Ukupna duljina i težina: 29 cm / 140 gr
Rub: Glatko, bezubo
Ručka: sastoji se od dvije stranice spojene aliminijskim zakovicama
Kuhinjski noževi izrađeni starim tradicionalnim japanskim
načinom izrade samurajskih mačeva- FANTASTIČNA trajnost.
Već u davnim 1100 tim, japanski kovači kombinirali su različite materijale kako bi pružili superiorni i bez presedana – potencijal rezanja.
Otpornost i fleksibilnost oštrice znana samo kod famoznih Katana mačeve – postala je inspiracijom proizvođačima noževa.
Inspiriran ovom tradicijom, Berkel je stvorio vlastitu seriju japanskih SanMai čeličnih noževa.
Oštrica se sastoji od središnjeg sloja iznimno tvrdog čelika VG-10, koji dugo zadržava oštrinu.
Središnji sloj je obložen s dva vanjska lima od nehrđajućeg damask čelika, obrađenog s 33 sloja po svakoj strani oštrice – što u konačnici daje najveću moguću otpornost na koroziju i torziju.