Opis
Stol za čišćenje ribe INOX-1300mm
Materijal izvedbe stola je čelični lim INOX aisi 304
Stol ima s tri strane zaštitni protucijedni rub dok
s leđne prizidne strane ima zidozaštitu visine do
100 mm i debljine do 15 mm.
Svi završni rubovi su podvinuti tako da prilikom pranja
stola ne može doći do ozlijeđivanja – rezanjem prstiju.
Namjena ovog stola je olakšati pripremu ribe za njeno kuhanje ili grilanje. Svakako je važno to obaviti na zahtjev kupca i u prodavaonici ribe u ribarnici.
Stol za čišćenje ribe INOX-1300mm KONSTRUKCIJSKI SASTAV !!!
Stol ima jedan dugački bazen korito – horizontalno pozicioniran.
S prednje strane ovog bazena nalazi se bijela SIPAS ploča do 20 mm
debljine.
U nastavku ove SIPAS ploče je otvor/rupa za odbacivanje organskog
otpada koji nastaje uslijed čišćenja ribe.
Ispod ovoga otvora možete postaviti kantu za otpad.
Stol je postavljen na 4 kvadratne inox noge dim. debljine kojih je 40×40 mm.
Na svršetku ovih nogica su ulošci kojima se odvrtanjem može
regulirati visine i stabilnosti stola do 50 mm.
Dimenzije 1300 x 700 x 850/950 mm
Na ovaj stol se mogu montirati slavine za dovod vode bilo one koje se montiraju na sudoper ili one koje se montiraju zidno iznad sudopera. Također i one koje se pokreću nagazno nogom.
Također je moguće montirati i TUŠ za ispiranje – sa sagibljivom konstrukcijom.
Ovaj sudoper se isporučuje s piletom za odvod vode i prihvat čepa. PVC jednostruki sifon nije u cijeni i treba ga posebno dobaviti.
ŠTO JE BITNO ?
Dakle jedna od najvažnijih faza u tretmanu ribe nakon njezinog ulova je HIGIJENA te pohrana ribe u skladu s HACCP normativom.
Da se ne bi pokvarila, – mutne oči, tamne škrge i neugodni miris…Riba mora biti pohranjena u rashladnom režimu, po mogućnosti ODSTRANJENA utroba te ocijeđenu ribu položiti na led.
POHRANA NA LED
Led za prezentaciju ribe mora biti drobljeni led FLAKE ICE ili onaj u listićima UNDERCOOL FLAKES. U ovim uvijetima riba je najsigurnija.
stol za čišćenje ribe mora biti ergonomski pristupačam i jamčiti sigurnos onga tko radi za njim.
– dakle očišćene utrobe i položena u hlađeni temperaturni režim riba može najdulje trajati prije završne termičke obrade.
Ovi stolovi mogu biti različito konfigurirani zato je bitno da imaju sva dosad OPISANA svojstva kako bi se uspješno obavila prezentacija ribe.