Select Page

Mlinac za mljevenje začina-ZM 400

160,00  (+PDV)

  • ROK DOBAVE od 2 do 30 dana
  • JAMSTVO 12 mjeseci
  • DOSTAVA ORGANIZIRANA do kupca !!!

Opis

Mlinac za mljevenje začina-ZM 400

ZM 400 je uređaj za mljevenje začina kako bi pružio svjež okus vašoj hrani.
Mlin začina omogućuje lako mljevenje štapića cimeta, cijelog muškatnog oraščića, cijelog zrna papra i još mnogo toga u sekundi.

TEHNIČKE ZNAČAJKE za mlinac za mljevenje začina-ZM 400

  • Ovaj uređaj ima motor visokih performansi s 25000 okretaja u minuti snage mljevenja.
  • Kapacitet mljevenja u 1 ciklusu je 400 g.
  • Snaga el. motora: 1,80 kW.
  • Napon: 230 V
  • Težina 5,60 kg
  • Dimenzije:198x192x365 mm 
  • ZAŠTO JE OVAJ MLINAC VAŽAN ?

Prije svega treba podsjetiti da su začini  – naoko sitni i neuočljivi – zapravo VITAMINSKI GIGANTI. Začine treba brižljivo pohranjivati kako prije mljevenja tako i nakon.

Njihova vrijednost nije samo u pojačavanju okusa hrani koja će se servirati, već je tu i njihova hranjivost, bogati su mineralima i vitaminima.

Njihovom konzumacijom umanjujemo unos soli u organizam, koja i nije baš neki MELEM za svakoga.- bolje ih je konzumirati svježe dakle odmah poslije mljevenja.

Pogledajte OVDJE sve mlince koje nudimo za slučaj nedoumice pošaljite pitanja. Također je bitno za reći da skladištenje ovih namirnica je kao pohrana vrijednosti u trezor.

Zašto su začini tako važni?

Uloga začina u kulinarstvu nije ograničena samo na poboljšanje okusa i aromatiziranje jela, nego su važan dio zdrave prehrane. Uživanje začina je preporučeno već od prvih žličica guste hrane kod beba.

Pravilna upotreba začina

Najbolji učinak svježih začina ćete postići sa sjeckanjem neposredno prije upotrebe, a suhi začini imaju najveći efekt ako ih zdrobite neposredno u jelo. Stručnjaci za zdravu prehranu preporučuju upotrebu više različitih začina umjesto pretjerane upotrebe soli, koja ima negativan učinak na vaše zdravlje.

Staklenka za začine

Staklenka za začine je – SKORO PA – sastavni dio  mlinca za začine, ali ju možete upotrijebiti i samostalno kao posudicu za pohranjivanje začina.

Arome i okusi začina su sigurno pohranjeni u nepropusno zatvorenim staklenim dozama koje moraju imati hermetički čep s gumenom brtvom.