6 RAZLOGA ZAŠTO KUHATI NA PARI

6 RAZLOGA ZAŠTO KUHATI NA PARI ali puno više od toga privlači FOOD MANAGER timove da posegnu za konvektorom ETP-10E s kojim je kuhanje zadovoljstvo i biz.

Foodservice manageri, ljudi koji rade s prehrambenim proizvodima svugdje traže načine da i dalje uslužuju svoje klijente kvalitetom koju ovi očekuju i zaslužuju.

Poslužiti kvalitetno ali pripaziti na troškove, treba ih svesti na minimum.

Kuhanje na pari, posebno konvekcijskoj , pokazalo se vrijednim rješenjem u ovom zahtjevnom vremenu.

Kuhanje na pari ne samo da je učinkovita, ekonomična metoda kuhanja, već obzirom na COVID jedina s maksimumom sigurnosti.

To je učinkovit način isporuke vaših najistaknutijih recepata iz menija poput kamenica, rakova i jastoga.

I to u vrijeme kad se industrija hrane umalo… okrenula naglavačke.

Uvijek je bilo koristi od upotrebe pare u vašoj profi kuhinji, ali sada više nego ikad.

Kuhanje na pari može pomoći kuharima da nastave vjerno i kvalitetom služiti svojim gostima.

Ovaj metod kuhanja može svugdje funkcionirati.

Od prestižnih restorana do školskih kafeterija ima puno razloga za kuhanje hrane na pari. Dat ćemo Vam bar 6 RAZLOGA ZAŠTO KUHATI NA PARI – 6 dobrih razloga zašto i Vi morate ovim putom.

1. – HRANA SE NEĆE OSUŠITI NITI ĆE ZAGORJETI

Parenje je savršeno za zadržavanje vlage u proteinima iz hrane poput piletine, ribe i morskih plodova.

Cijeli proces kuhanja odvija se u kontroliranom uvjetima tako je udovoljeno kulinarskim ali i zdravstvenim standardima.

2. – KUHANJE NA PARI ČUVA BOJU,OKUS I VLAKNA U HRANI

Kakvoća prehrambenih proizvoda određena je njihovima fizikalno-kemijskim značajkama.

Nutritivnom i energetskom vrijednošću te organoleptičkim svojstvima kao što su izgled, boja, miris.

Pod izgledom proizvoda razumijeva se njegov oblik i veličina te značajke koje se ispituju opipom rukom ili jezikom, npr. viskoznost, čvrstoća, tvrdoća, rastezljivost, plastičnost, hrskavost i sl

3. – KUHANJE NA PARI ČUVA VITAMINE I MINERALE

Nijedan drugi način kuhanja ne čuva u ovolikoj mjer vitamine i minerale kao kuhanje na pari.

tzv. nježno kuhanje najmanje oštećuje teksturu artikla, bez agresivnog utjecaja kao npr. grilanja na otvorenom plamenu izloženo dimu iz energenta.

Može se grilati također i u konvektorima uz umjerenu uporabu pare – okus grila je tu ali i zadržana sočnost – bez presušenosti ili dodatnog polijevanja uljem.

4. – MANJE KALIRANJE – VEĆI PRINOSI

Nimalo bezazleni efekt. Gostu možete naplatiti samo onoliko koliko ste mu isporučili. Presušeni komad mesa je i znatno manjeg obima, to se vidi – gost će osjetiti da se igra nepošteno !!!

5. – UŠTEDA ENERGIJE

Vrlo značajan razlog za odabir kuhanja parom. Svaki uređaj koji je opremljen generatorom pare ili bojlerom – intenzivno troši energiju dok zagrijava vodu iz koje će nastati para.

Dakle, proizvodnja pare koje je vremenski kraći proces manje košta nego konstantno direktno kuhanje na bilo kojem energentu.

6. – UŠTEDA ENERGIJE DVOJAKO

Pri kuhanju parom ne morate rabiti dvije vrste posuđa. Naizgled nije bitno, međutim nije ni svejedno – pogotovu na godišnjem nivou potrošnje struje npr.

Dakle kad kuhate parom možete kuhanje obaviti i u posudi u kojoj poslije možete i servirati hranu.Kuhanje parom ne prlja posudu te kao takva može direktno na stol pred gosta.

U klasičnoj obradi – prvo se kuha u jednoj posudi a potom servira u drugoj tako smo dobili u HO.RE.CA. sektoru BIJELO i CRNO pranje. A ako mislite da se tu troši malo novca na godišnjem nivou – debela zabluda !!!

ENERGY STAR – PROGRAMSKO RJEŠENJE.

Master Catering Gastro iskreno i potpuno profesionalno savjetuje ENERGY STAR soluciju od koje dobivate najviše i u procesu rada i kvalitete a također i na znatnim uštedama u poslovanju.EKOLOŠKI prepoznatljiv i učinkovit stroj.

Prvi industrijski parogenerator ENERGY STAR pruža sve te prednosti i još više.

Eco-Tech Plus iz Market Forgea je atmosferski generator pare koji se isporučuje u kompletu sa sustavom filtriranja vode. Što to znači operateru? To štedi energiju i štedi vodu. Evo kako:

Eco-Tech Plus parni uređaji imaju ugrađeni sustav upravljanja vodom koji smanjuje količinu vode koja se koristi za kondenziranje pare.

istovremeno donosi znatne uštede na troškovima koji se odnose na energiju. Ovaj parni uređaj može uštedjeti 80-100 litara vode PO SATU u odnosu na druge konvekcijske pare.

S dva neovisna odjela za kuhanje, svaki s vlastitim generatorom, operacije će imati povećan kapacitet pare, fleksibilnost i poboljšane rezultate.

Bez prijenosa ukusa, možete kuhati jela s morskim plodovima u jednom odjeljku, a povrće kuhati na pari u drugom. To je više hrane za manje vremena.

 

https://mastercatering.hr/wp-content/uploads/2020/05/6-razloga-zašto-kuhati-na-pari-MASTER-catering-GASTRO.jpg

 

 

 

 

WhatsApp WhatsApp