HORECA sektor u porastu poslovanja. Čine ga hoteli, restorani i kafići (ili ugostiteljske tvrtke) je jedan od najbrže rastućih sektora u svijetu, nakon turizma.

Prema najnovijim izvješćima Europske zaklade za poboljšanje životnih i radnih uvjeta (EUROFOUND).

Horeca sektor sastavni je i značajni dio gospodarstva Europske unije i predstavlja oko 8% stanovništva EU-a i 7% radne snage.

Ono što je najvažnije, ovaj sektor također ima rastući broj mikro poduzeća, koja obuhvaćaju mala i srednja poduzeća (MSP), s više od 90% takvih tvrtki s manje od 10 zaposlenika.

Dakle idealno s aspekta gospodarskog razvoja – malene i prilagodljive tvrtke – koje brzo mogu reagirati na trendove ali i šokove.

Trendovi zapošljavanja u HORECA sektoru

Trendovi zapošljavanja i rasta u Horeci su proporcionalni sezonskim varijacijama u turizmu, što pridonosi značajnom postotku poslovanja u hotelskim, ugostiteljskim i ugostiteljskim sektorima.

Dok se u nekim zemljama poput Hrvatske, tijekom ljeta zaposlenost gotovo udvostručuje.

U drugima (kao što je Švicarska), sezonske varijacije nemaju važan utjecaj na poslovanje.Tamo sezona “STALNO” traje

Nedavni razvoj tržišnih trendova, uvođenje novih koncepata i pokretanje inovativnih projekata u ovom sektoru, su doveli do znatnog povećanja broja radnih mjesta.

Više tisuća novih radnih mjesta stvoreno je u protekloj petoljetci.Iako su sezonska – ponavljaju se ciklički i omogućavaju prihod.

Mnogostruke investicije u HOSPITALITYJU olakšavaju svima – mnogo posla i prihoda  ( pa čak i onima koii nisu zaslužili svoje taksice i pristojbe ).

Sektor Horeca je, međutim, karakteriziran time što osigurava najveći postotak fleksibilnog, atipičnog i nepunog radnog vremena.

Osobito u sektoru prehrane i smještaja. Prema najnovijim podacima Eurostatovog izvješća za 2018. godinu o “zaposlenosti na puno i nepuno radno vrijeme.

Više od 1/3 osoblja angažiranog u poslovima s ugostiteljskim objektima i smještajnim objektima diljem EU-a radilo je skraćeno radno vrijeme u odnosu na  radnike udrugim sektorima.

Trendovi odabira paketa B2B za HORECA sektor u porastu

HORECA sektor u porastu poslovanja je prilika za posebne SINERGIJE.

  • Odabrati DOBRU OPREMU
  • BITI SIGURAN da si dobio najviše za svoju cjenu.
  • POSTIĆI VIŠE s proporcionalnom i optimiziranom novčanom vrijednošću.

MASTERcateringGASTRO nudi B2B varijante – možemo ih ZAJEDNO složiti.

 

 

WhatsApp WhatsApp