Select Page

Profesionalni ugostiteljski štednjaci

Prikazuje se 15 rezultata

Profesionalni ugostiteljski štednjaci – najtradicionalniji element profesionalne ugostiteljske opreme.Sve se vrti oko KUŽINE !

Stigla je konvekcija i donijela revolucionarne promjene.

Međutim stara dobra KUŽINA je i dalje prisutna – jer s njom najviše dolazi do odraza RUKA kuhara i kušanje drvenom žlicom.

Štednjaci se dijele u temeljnoj osnovi na PLINSKE i ELEKTRIČNE sa ili bez pećnice .Pećnice mogu biti STATIČNE koje imaju grijače GORNJI i DONJI.

Ali mogu biti ali i konvekcijske !

Konvekcijske pećnice ugrađene u štednjake ne treba poisvjećivati sa samostojećim konvekcijskim pećnicama.

Osnov razlike je što ove ugrađene nemaju paru.Ventilator služi tek da bi se topli zrak ravnomjerno distribuirao.

Pećnice mogu biti …tzv. LARGE što doista daje mogućnost ispeči cijelo GUDE od jednom.

GUDE ???

Ne znate što je gude ? Pa to je onaj mali simpatični PAJCEK kak se još veli.

U Hrvatskoj neopravdano izostaje iz upotrebe TUTTAPIASTRA što od srca preporučamo.To je NAJTRADICIONALNIJE kuhanje bez otvorenog plamenika.

A na ovakvom štednjaku možete i FLAMBIRATI !!!

WhatsApp WhatsApp