Aluminijske posude za kuhinju

Prikazuje se svih 4 rezultata

Aluminijske posude za kuhinju – posude koje se brzo zagrijavaju i pružaju mogućnost dobrog i brzog kuhanja na višim temperaturama.

Prije nego što shvatite jesu li aluminijske posude loše, morate znati da su posuđa koja se danas prodaja ELOKSIRANE.

Ovo je elektrokemijski postupak koji je raširen od kasnih 1960-ih, čime se izbjegava oslobađanje oksida.

Ovaj postupak sprečava  promjenu boje, oslobađanje neželjenih tvari nastanak ogrebotin.

Također ovaj postupak stvara, u manjem obliku, neprijanjajući efekt na stjenkama posude.

Anodizirani sloj, međutim, ostaje napadljiv kiselinama koje ga mogu nagrizati.

Ako se hrana s ovim karakteristikama dugo drži u posudi, poput soka od limuna, octa i umaka od rajčice.

Čak i vrlo slana hrana – poput inćuna, kapara i salamure – može biti štetna.

Nikada ne upotrebljavajte aluminij s kiselim pripravcima, bilo za kuhanje ili konzerviranje.

Za marinade i konzerviranje preferiramo staklo i keramiku.

Općenito i iz predostrožnosti, bolje je ne držati hranu u kontaktu s aluminijom dulje od 24 sata.

Ne smiju koristiti preagresivni deterdženti.

WhatsApp WhatsApp